Schorsch babbelt 
27.09.2019
Diesen Artikel
27.09.2019 16:30
Drucken Vorlesen Senden
Leserbrief
37

. . . iss frouh, dass die jedz a im Ourewoald die Woilääs oufoange dudd. Do hoddme jo die goanze Woche alsemol schunn devu in dere Zeidung geläse, dasse oan de Bäigschdroaß unn in den Palz debai sinn, Drauwe zu zoammle unn zu keldern. Äwwer als Ourewäller waasme hoald, dass de rischdische Woi nedd aus Drauwe gemoachd werd.
 Isch mäik als jedes Johr, dass die Woilääs oufoange dudd, woannse in Rimboch die Gemoindekelder uffmache douhn. Unn in dere Woch hodd jo in de Ourewäller Zeidung gschdoanne, dassme do ab negschde Freidoach wärre soi Obschd hiebringe konn. Woann die Ebbel in die Bress kumme, doann wärd de rischdische Woi gemoachd. Ess flissische Gold vum Ourewoald!
 Desjohr solls jo wenischer Ebbel gäwwe. Äwwer es foische Johr war hoald a aig guud. Do sinn jo die Beem beinooh umgfalle, vor laurer Obschd oan de Eschd. Koa Wunner, dasses desjohr uff de Wiese e bissel leerer iss.
 Äwwer in Rimboch douhnse jo alles defer, dasses wärre genung Ebbelwoi gäwwe dudd. Alles oannere dehd jo a in e groußi Noud fiehrn. Desdewäije häwwese oan die Gemoindekelder jedz a e Ferrerboand drougebaud, dassme die Ebbel unn Berne nimäi houchschaffe muss. Es loangd jo, woannme sisch beim Lääse uff de Wies bicke muss.
 Uff die Ard muss koaner mäi Engschd hou, dasser sisch es Kreiz vehäiwe dudd, woanner soi Obschd zum Keldern bringe dudd. Doann douhn sisch vielleischd noch e paar oannern Leid erbarme unn losse aus ehrne Ebbel Safd mache, der doann in Ruh dehoam gärn konn. Es derf alles bassiern – äwwer woann negschd Johr die Bembel leer sinn, doann iss im Ourewoald es Gebreel grouß.
 Alla doann: Woanner Ebbel hebbd, lossd se bresse! E Johr ohne Ebbelkuche konnme emol aushoalde. Riwwelkuche dudds jo a – unn oannern Sache basse a in de Kucheform. Äwwer Ebbelwoi konnme blouß aus Ebbel mache – midd noch e bissel woas debei. Desdewäije will isch emol hoffe, dass die Kelder in Rimbocb ordendlisch laafe dudd – unn nedd blouß die!
Bis zum Negschdemol,
eiern Schorsch

SOCIAL BOOKMARKS
27.09.2019 16:30
Drucken Vorlesen Senden
Ihre Meinung interessiert uns